srijeda, 19. listopada 2016.

Blago iz Mrtvog mora - Seacret i Ahava kozmetika





Seacret blato za negu tela otkrila sam, takoreći, slučajno tragajući na internetu za proizvodima na bazi algi za negu tela i lica. Poznata kozmetika, bazirana na mineralima Mrtvog mora odavno je osvojila poštovaoce prirodnih preparata, među koje ubrajam i sebe.
Naime, moj prvi susret sa blagodetima prirodne kozmetike desio se pre nekoliko godina, kada sam nakupovala preparate poznatog izraelskog brenda Ahava i oduševila se kvalitetom i efektima koje sam primetila na svojoj koži.





Seacret kozmetika omiljena je među damama koje koriste prirodnu kozmetiku. Prema rečima proizvođača, pored lepše kože tela blato služi i za ublažavanje simptoma stresa, bolova u mišićima, reumatskih bolova, upala kože, suve kože, psorijaze, ekcema i još mnogo toga. Blato se nanosi na čistu kožu i ispira toplom vodom nakon 15 minuta korišćenja, bez sapuna ili gelova za tuširanje. Ukoliko želite da postignete bolje rezultate, pre korišćenja blata možete ga kratko zagrejati u mikrotalasnoj ili toploj vodi. Pakovanje od 400gr sasvim je dovoljno za desetak nanošenja (naravno, zavisi i od količine koju koristite prilikom tretmana, kao i delova tela koje pokrivate blatom). 
Više detalja na sajtu www.seacretspa.com.






Ahava Dead Sea mineralno blato sastoji se od slojeva gline, sedimentnih formirane tokom hiljada godina. Crno mineralno blato sa obala Mrtvog mora sadrži izuzetno visoku koncentraciju minerala, koji su se pokazali kao bitan faktor za održavanje zdravlje kože. Dubinsko čišćenje vraća koži prirodnu ravnotežu vlage, ostavljajući je glatkom, blistavom i revitalizovanom. Doprinosi razbijanju i razgradnji masnih naslaga i još važnije, sprečava nastanak novog celulita. Proizvod se koristi i za eliminaciju masnih naslaga.

Blato ima trostruko dejstvo:
• Topi masne naslage i celulit i postepeno poboljšava figuru
• Eliminiše zadržavanje vode u organizmu
• Koža tela dobija čvrstinu, postaje glatka, osvežena i nahranjena
Tokom korišćenja blata, blago peckanje ili crvenilo je normalna reakcija, što zavisi od osetljivosti pojedinca i znak su inovativnog kozmetičkog delovanja proizvoda.

Upotreba: za negu tela, ugrejte blato u posudi vruće vode ili u mikrotalasnoj pećnici (dva minuta). Mazati deblji sloj po celom telu i ostaviti 15-20 minuta. Isperite temeljno, mlakom vodom. Rezultati su vidljivi već posle prvog tretmana.




Ahava blato se koristi i kao maska za kosu - umasirajte malu količinu blata u kožu glave i kosu. Temeljito ispirati nakon 10-15 minuta.

I to nije sve - blato iz Mrtvog mora ima lekovita svojstva  

Naučna istraživanja pokazuju da crno mineralno blato sadrži jedinstvena lekovita svojstva koja, pored neverovatnih svojstava - nega kože, zatezanje, mršavljenje - su idealna i za olakšavanje bolova kod artritisa, smirenje i hronično nadražene i suve kože, kao i za lečenje raznih kožnih bolesti (seboreja, psorijaza i ekcemi). Pakovanje je praktično za putovanja. Nanosi se svaki treći dan. Nije za tretman lica.
Pakovanje ima 250 gr, proizvođač je Dead Sea Laboratories Ltd. Israel.







Ahava Time Line 3D antirid ampule za lice su pokazale izvrsne rezultate prilikom primene. Trideset kapsula Age Defying 3D Essence, prema rečima proizvođača, namenjeno je borbi protiv bora, za ublažavanje postojećih i revitalizaciju kože. Kupila sam ih zbog toga što smatram da, iako nemam bore, kao konzument cigareta poželjno je da svojoj koži priuštim dodatnu negu. Slažete se?



Ampule sadrže:
- Skin Osmoter - jedinstven mineralni sastav, uz izvanredno delovanje na ljudskoj koži
- Dunaliella Alge (alge iz Mrtvog mora) - izuzetne alge, koje koži daju potrebnu vlažnost
- morski biljni ekstrakti (Jujube i Trigonella) odlikuju ih izvrsna regenerativna svojstva.
 Ovaj preparat se odmah apsorbuje a vaša koža dobija predivnu mekoću. Sadrži 30 ampula za po 3 tretmana  -svaki tretman traje 10 dana. Nanosi se kada je koža posebno umorna ili pokazuje znake istrošenosti zbog promene godišnjih doba. Koristi se jedna kapsula uveče, pre spavanja. Preparat je, naravno, hipoalergijski i namenjen za sve tipove kože, bez ulja.






O kremi za umivanje pisaću nekom drugom prilikom ali ono što mogu da kažem je da sam prezadovoljna preparatima na bazi algi...
Sajt proizvođača: www.ahava.com

Da li ste koristile proizvode na bazi algi i kakvi su vaši utisci?

Nema komentara:

Objavi komentar