srijeda, 19. listopada 2016.

Dr Dragan Milivojević - estetska hirurgija



                                                                    Foto: huffingtonpost.com

Estetske operacije već godinama predstavljaju prečicu do dobrog izgleda, kojoj pribegavaju brojne ličnosti iz javnog života ali i anonimne osobe koje žele da  izvrše promenu svoje fizionomije. Prema rečima poznatog  specijaliste plastične i rekonstruktivne hirurgije dr Dragana Milivojevića iz Beograda, čije klijentkinje između ostalog su brojne manekenke, glumice, folk i pop pevačice kao i tzv. starlete, najveće interesovanje vlada za popunjavanjem usana ali i estetskim zahvatom uvećavanje grudi i u poslednjih par godina, uvećavanju zadnjice najčešče po uzoru na svetsku zvezdu šou biznisa Kim Kardašijan.
Pacijenti iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i brojnih evropskih zemalja insistiraju upravo na uslugama mog sagovornika, budući da važi za najboljeg plastičnog hirurga na prostorima bivše Jugoslavije. O njegovom radu, pored impresivne radne biografije, najbolje svedoče usmene preporuke brojnih zadovoljnih dama, koje na internet forumima objavljuju svoje fotografije nakon operacije usana i tela. Njegova najstarija pacijentkinja imala je 85 godina.
Takođe, sve je veći broj pripadnika muškog pola koji se opredeljuju za ovaj vid ulepšavanja. Nakon više od 5000 izvršenih operativnih zahvata, dr Milivojević naglašava  da odbija pacijente sa nerealnim zahtevima – do sada, na njegovom spisku se nalazi čak 270 pacijenata. Intervju koji je pred čitaocima bloga objavljen je u nedeljniku "Afera", sa kojim sarađujem kao novinar dve godine.



                                                  Dr Dragan Milivojević

„Oči, usne i nos su prvi kontakt sa ženskom senzualnošću, pre nego što vidiš lepu guzu ili grudi. Senzibilan sam, volim da se ljubim i verovatno je to bio jedan od razloga da se najradije opredelim za intervencije na ovom delu lica, usnama“, kaže na početku razgovora Dragan Milivojević.
„Javne ličnosti, nakon estetskih zahvata, dobiju više samopouzdanja ali imaju pravo izbora da li će da govore o tome u javnosti. Ukoliko ne žele, mogu da ih razumem budući da je moj princip da poštujem diskreciju klijenata. Dešava se da, dok šetam Beogradom, recimo u baštama kafića na Obilićevim vencu naletim na svoje pacijentkinje kojima se, naravno, ne javim a ni one meni“, otkriva doktor Milivojević, i nastavlja:“ Nakon toga, dobijem SMS poruke dama, koje kažu da nisu smele da me pozdrave pošto ne žele da njihovi sagovornici znaju da me poznaju, čime bi došli do zaključka da su se operisale. Logično je da poznate dame kriju operacije ali i da grudi ne mogu da porastu od margarina, to je svima jasno.“
Jedna od retkih osoba koja je o javno govorila o tome da je koristila usluge našeg sagovornika  je Zorana Jovanović, poznatija kao modna blogerka Zorannah.
„Što se tiče Zorane, došla je kod mene u ordinaciju sa prethodno izuzetno loše urađenim usnama. Uradio sam joj popravke usana dva puta...  ona je simpatična devojka. Svaka joj čast što je javno rekla da ide kod hirurga iako to rade skoro sve žene iz javnog života.“
Kada je reč o činjenici da je izgled starleta, pored folk pevačica, uzor  brojnim mladim devojkama dr Dragan Milivojević tvrdi da u tome ne vidi ništa loše iako mnoge od njih izgledaju - groteskno.
„Starlete nisu idoli žena samo u Srbiji. Još veću popularnost imaju u Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji... mnogim starletama sam radio ispravke na licu i telu zbog grešaka pojednih kolega, od kojih su neke bile katastofalne“, naglašava dr Milivojević, koji je medicinski fakultet završio u Nišu kao najbolji diplomirani student medicine u Srbiji za 1994.godinu, bio stipendista SANU, kao i ministarstva za nauku i tehnologiju Republike Srbije.
„Ako neka od poznatih dama želi da ima malo izraženije grudi ili usne ne vidim u tome ništa loše. Tačno je da odbijam pacijente sa nerealnim zahtevima ali i da, u zavisnosti od konstitucije, nekim damama bolje stoje veći implantati ili punije usne. Granice kod nekih poznatih ličnosti kao da ne postoje, zato je tu hirurg, da ih postavi.
Neki pacijenti imaju čudne idole sa društvenih mreža, priznajem. Povećanje zadnjice je hit. Šokiraju me zahtevi devojaka da im uradim zadnjicu po uzoru na Kim  Kardašijan koja je niska, debeljuškasta. Zar je moguće da se „prže“ na takav izgled?“, pita se sagovornik.
Cene operacija variraju u zavisnosti od klinike i toga da li se radi više intervencija, kreću se od  2.600  do 4.500 evra. Cena punjenja usana iznosi oko 200 evra po kubiku.
„Prevelike usne su jedno vreme bile hit među poznatim damama u Srbiji ali realni hirurzi ne izlaze takvim zahtevima u susret. Devojke žele veće usne ali ne mogu sve da se rade na isti način, već u etapama. Sve zavisi od konstitucije, oblika lica, tela... Muškarci se rado podvrgavaju presađivanju kose, liposukciji, laserskom fotopodmlađivanju ali i drugim manje i više invazivnim estetskim procedurama. Mnogo radim širom Evrope i moram da kažem da su naši hirurzi manuelno najspretniji, a dokaz njihovog rada je i da u inostranim bolničkim centrima brzo napreduju do položaja načelnika i drugih visokih pozicija“.

Nema komentara:

Objavi komentar