četvrtak, 20. listopada 2016.

Christian Dior Photogenic Compact





Jedan od neizostavnih preparata u mom kozmetičkom koferu je puder Christian Dior iz kolekcije Photogenic. Prilikom odabira dekorativne kozmetike prednost dajem proverenim brendovima, budući da imam izuzetno osetljivu kožu, sklonu alergijama ali ni "zvučno ime" nije uvek garancija uspeha...
Luksuzno pakovanje, takođe, nije imperativ iako je ova poznata kozmetička linija prepoznatljiva upravo po tome - naravno, i po vrhunskom kvalitetu.
Vremenom, fokusirala sam se na prirodnu preparativu i dekorativu ali ono što ostaje moj verni pratilac je, upravo, ovaj puder.








Za dame koje nisu bile u prilici da isprobaju ovaj preparat tvrdim da su propustile jedan od najfinijih proizvoda. Upakovan u prelepu ambalažu, pored neizostavnog ogledalceta i fine spužvice za nanošenje, sadrži dva pudera - sa sitnim šimerom i mat. Gramaža iznosi 15g.







Na dnevnom svetlu daje predivan efekat svilenkaste, zdrave kože bez tzv. efekta maske. Pokrivna moć je prilično dobra. Ne znam kako izgleda na problematičnoj koži, obasutoj bubuljicama i crvenilom, ožiljcima i ostalim anomalijama. Moja koža je zdrava, čista i  budući da nemam problema sa bilo kakvim nedostacima, ovaj preparat je za mene savršen izbor.






Lako se nanosi, postojan je i za dobar izgled dovoljno je naneti jedan sloj, dakle, nije potrebno da "zacementirate" lice. Miris je prelep, decentan (još jedna stavka o kojoj vodim računa prilikom odabira preparata, mada znam da nije presudna posebno kad kupujem prirodne preparate, kao i one koji nisu testirani na životinjama). Nije komedogen.






Ukoliko imate masnu kožu, možda ovo nije najbolji izbor za vas u slučaju da planirate višesatno đuskanje na metal/rok koncertima ili odlazak na party ali i za to postoji rešenje: maramice za upijanje viška sebuma na licu kao i fiksator za šminku.


Ukoliko ste koristile ovaj puder, podelite utiske u komentarima.







.




1 komentar:

  1. Predivan post kao i recenzija!Preporučila bih ti samo da slikaš na beloj pozadini i da uvećaš slike kada pišeš post,sve ostalo je odlično! <3
    Ljubim te i puno sreće u daljem blogovanju!Imaš follow od mene. :*

    anastasjastyles.blogspot.ba

    OdgovoriIzbriši